The School Day Timings

From September 2023 we will be moving to a 26 period week in order to give more teaching time for Literacy, GCSEs, A Levels and enrichment. 

 

2022-2023 SCHOOL DAY timings

Monday to Friday

08.25  

Warning bell 

 

08.30 – 08.50

TUTOR TIME 

20 mins 

08.50 – 09.50

PERIOD 1 

 60 mins

09.50 – 10.50 

PERIOD 2 

60 mins 

10.50 – 11.15 

BREAK 

25 mins 

11.10 

Warning bell 

 

11.15 – 12.15 

PERIOD 3 

60 mins 

12.15 – 13.10 

PERIOD 4 

55 mins 

13.10 – 13.50 

LUNCH 

40 mins 

13.45

Warning bell 

 

13.50 – 14.45 

PERIOD 5 

55 mins

14.45 – 15.15

REFLECTIONS

30 mins

 

 

2023-2024 SCHOOL DAY timings

Monday to Friday

08.20

Warning bell 

 

08.25 – 08.45

TUTOR TIME 

20 mins 

08.45 – 09.45

PERIOD 1 

 60 mins

09.45 – 10.45 

PERIOD 2 

60 mins 

10.45 – 11.10 

BREAK 

25 mins 

11.05 

Warning bell 

 

11.10 – 12.10 

PERIOD 3 

60 mins 

12.10 – 13.05 

PERIOD 4 

55 mins 

13.05 – 13.50

LUNCH 

45 mins 

Monday

Tuesday to Friday

13.45

Warning bell 

 

13.45

Warning bell 

 

13.50 – 14.45 

PERIOD 5 

55 mins

13.50 – 14.45 

PERIOD 5 

55 mins 

14.45- 15.40

PERIOD 6

55 mins

14.45- 15.15

REFLECTIONS

30 mins

15.40 – 16.10

REFLECTIONS 

30 mins